Veiligheidsabonnement hef- en/of reachtruck

Het continue veilig blijven werken met een hef- of reachtruck blijft voor vrijwel iedere bestuurder/chauffeur een hele opgaven. Automatisme, werkdruk, nonchalance zijn enkele redenen die ons allen bekend zijn. Vrijwel alle bestuurders/chauffeurs hebben een goede basiscursus, en eventueel al diverse herhalingscursussen, veilig werken met de hef- en/of reachtruck gevolgd en een certificaat behaald. De bestuurders/chauffeurs hebben bewezen veilig te kunnen werken! Helaas gaat het toch nog erg vaak fout, ongevallen met hef-/reachtrucks staan in de top van de arbeidsongevallen. Het overgrote deel van de ongevallen worden veroorzaakt door “ervaren” chauffeurs. Dan hebben we het nog niet over de schade aan materiaal en goederen.

Wat kunnen wij samen met uw bedrijf doen?

Garanderen dat er geen arbeidsongevallen meer met de hef- of reachtruck plaatsvinden kunnen we niet, maar we kunnen het samen wel sterk reduceren. Hoe?

De chauffeurs die een goede cursus hebben gevolgd weten heel goed hoe ze veilig met de hef- of reachtruck moeten werken maar……… Vrijwel ieder cursus ontstaat de discussie dat het veilig werken volgens de normen van de Inspectie SZW in de praktijk niet uitvoerbaar is. Kost veel teveel tijd etc. etc.

Wij zijn van mening dat dit wel kan en wij kunnen en durven dit te bewijzen, zelfs bij u op de werkvloer! Wij hebben de veiligheidsaspecten vertaald naar de praktijk.

Voor medewerkers die al een cursus gevolgd hebben nemen we een theoretische en praktische competentietest. Medewerkers die nog geen cursus hebben gevolgd dienen eerst een goede cursus te volgen. Vervolgens komen we 3x per jaar de bestuurder/chauffeur beoordelen op het veilig werken. Het beste resultaat bereiken we als de betreffende bestuurders/chauffeurs hier niet van op de hoogte zijn. Wij beoordelen de bestuurders/chauffeurs tijdens hun reguliere werkzaamheden. U ontvangt een praktische rapportage die  wij met u of met de betrokkenen bespreken.

Geïnteresseerd en wilt u dit praktisch uitgewerkt zien? Wij komen graag bij u langs en maken ter plaatsen een voorstel op maat voor u.

Ook veiligheidsabonnementen voor het veilig werken met Hoogwerkers, Rolsteigers, etc…….

30 december 2020

Categorie: Nieuws