Gratis Veiligheidscheck!

Veilig werken met de hef-, reachtruck en hoogwerker

Het continue veilig blijven werken met een heftruck, reachtruck of hoogwerker blijft voor vrijwel iedere bestuurder een moeilijke maar belangrijke opgave die niet altijd vanzelfsprekend is. Automatisme, werkdruk, nonchalance en afgeleid zijn zijn veelvoorkomende redenen waardoor het veilig werken in het nauw wordt gedreven. Vrijwel alle bestuurders hebben een goede basiscursus en eventueel al diverse herhalingscursussen.

Deze bestuurders hebben bewezen veilig te kunnen werken!

Helaas gaat het toch nog te vaak fout: ongevallen met de reach-, en heftruck staan in de top van arbeidsongevallen. Het overgrote deel van de ongevallen wordt veroorzaakt door ervaren bestuurders.

Maar hoe borgen we dan de veiligheid op de werkvloer?

Garanderen dat er nooit meer arbeidsongevallen en/of schadegevallen voorkomen met de hef- en/of reachtruck kunnen we helaas niet. Wel kunnen wij onze bijdrage leveren aan het sterk reduceren van deze ongevallen.

Krijg een gratis veiligheidscheck!

De bestuurders die bij ons een heftruck, reachtruck en/of hoogwerker cursus hebben gevolgd kunnen natuurlijk veilig werken als de beste! Maar om daar zeker van te zijn, bieden wij na aanmelding van uw cursisten voor de cursussen een extra veiligheidscheck aan bij u op locatie.

Hoe werkt deze veiligheidscheck?

Nadat uw medewerkers hun certificaat veilig werken hebben behaald, zal één van onze veiligheidsprofessionals op een willekeurig moment als Mystery Guest bij u op locatie komen om uw medewerkers te beoordelen op veilig werken met de heftruck, reachtruck en/of hoogwerker. Dit gebeurt op een willekeurig moment, zodat het reguliere werk van de medewerkers niet wordt beïnvloed. Op deze manier kunnen onze veiligheidsprofessionals een realistisch beeld schetsen en verwerken in een praktische rapportage. Aan de hand van de opgeleverde praktische rapportage wordt er een evaluatie ingepland zodat de belangrijkste punten uit de rapportage besproken kunnen worden met alle betrokkenen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u dit praktisch uitgewerkt zien? Wij komen graag met u in contact om in overleg een gericht voorstel op te stellen.

02 november 2021

Categorie: Nieuws